Mol-Control EcoMod Cloud oldal
Mol-Control Facebook oldal Mol-Control YouTube oldal Mol-Control Google+ oldal
Menü:

Szolgáltatások

Tervezés
Karbantartás

Energia megtakarítás kalkulátor

Széchenyi Terv

MagyarBrands 2014-2015TERVEZÉS

A jó tervek elkészítéséhez elsőként a beruházó, üzemeltető pontosan igényeit kell megismerni, mert csak ezen ismeretek birtokában lehet elkezdeni a tervezést, meghatározni a szükséges eszközöket, berendezéseket.

Gondolná-e valaki, hogy a tervezéssel olyan előnyöket szerezhet, mint:


A mai technológiák már szinte minden igényt kielégítenek, például figyelembe veszik a külső hőmérsékletet, páratartalmat, napszakot, összegyűjtik az adatokat egy - vagy több - központi egységbe és ezek alapján határozzák meg azt, hogy hűteni, vagy fűteni kell, a hűtést, vagy fűtést, milyen intenzitással kell üzemeltetni a megfelelő hőmérséklet eléréséhez. Ezen aktuális méréseket követően meghozott beavatkozásokhoz képest is hatékonyabb megoldást tudnak szolgáltatni az úgynevezett ambiens intelligenciával üzemelő, öntanuló és a jövőre vonatkozóan előzetes döntéseket hozó rendszerek. Ilyen intelligens, a felhasználó részéről csak az igények megfogalmazását váró rendszer az ECO-MOD-SYSTEM, mely teljesen laikus felhasználó esetén is energetikusi végzettséghez rendelhető kiértékeléseket végez, döntéseket hoz.

Ahhoz tehát, hogy bármely rendszerünk (családi ház, irodaépület, szálloda, ipari létesítmény …) jól működjön, pontos terveket kell készíteni az elvárások figyelembe vételével, hisz egy ilyen rendszer a mindennapi életünk minőségét, komfortját is meghatározza, valamint kihatással van napi anyagi, likviditási körülményeinkre. A folyamatosan növekvő energiahordozó árak mellett pedig kiemelten fontos a takarékos és hatékony, ugyanakkor komfortos működés.

Bármely rendszer esetén egy nem megfelelően megtervezett és kivitelezett rendszer működési költsége akár 15-30%-kal is magasabb lehet, mint egy professzionális, nem a hagyományos automatika és épületfelügyeleti megoldásokkal megvalósított rendszeré. Az ilyen célintelligenciák, vagy szakmai nyelven AMBIENS INTELLIGENCIÁK bármely rendszer energia felhasználását önmagukban képesek 15-30%-kal csökkenteni úgy, hogy megőrzik, vagy akár növelik a beépítésüket megelőző komfortot.