Mol-Control EcoMod Cloud oldal
Mol-Control Facebook oldal Mol-Control YouTube oldal Mol-Control Google+ oldal
Menü:

Energetika

Energia Menedzsment
Tanácsok, Ajánlások
Energetikai eredmények
Energiamegtakarítás kalkulátor

Energia megtakarítás kalkulátor

Széchenyi Terv

MagyarBrands 2014-2015Cégünk jól bevált, s több helyen sikerrel kipróbált és üzemelő energigazdálkodási és épületgazdálkodási megoldásokat szolgáltat ügyfelei részére.
Konkurenseinknél kedvezőbb formában hatékonyabb eredményekkel.
 
1

Energia menedzsment: mérés adatgyűjtés; adatfeldolgozás, kiértékelések; előterjesztések; automatikus aktív energiagazdálkodás

2

Gyártás felügyelet

3

Épületüzemeltetés, épületgazdálkodás

Napjainkban egyre nagyobb a nyomás az üzemeltetőkön, vállalatokon, hogy csökkentsék energiafelhasználásukat, növeljék hatékonyságukat, naprakész valós információkon alapuló adatokat és kimutatásokhoz tudjanak hozzáférni minél rövidebb idő alatt minél rugalmasabban és szabadabban. Az adatok és kimutatások alapján pedig gyors és hatékony döntéseket hozhassanak. Itt tartanak általában az energia menedzsment rendszerk hosszan sorolják a mindenféle kimtatások előállítási lehetőségeit, hogy azt mennyi féle képpen exportálhatjuk,
vagy leírja, hogy egy EM rendszer célja csupán az adatok begyűjtése, kimutatások készítése és a költségmegosztás, valamint örömhírrel szolgál, miszerint elkezdődtek azoka fejlesztések, amelyekkel az EM rendszer képes lesz beavatkozni is. Mások azt fogalmazzák meg, hogy egy EM rendszer feladata a döntéshozók elé tárni a fogyasztási és kimutatási adatokat.
Mások elemzik az energiamendzsment fejlődését, s annak tekintetében a következő lépcsőként, amely irányba az energiamendzsment rendszerek fejlesztése lépni fog azt jelölik meg, hogy az új generációs energiamenedzsment rendszerek már be is avatkoznak a folyamatokba nem csak mérik, adatgyűjtik, monitorozzák azokat.

Erről a rövid véleményünk: ÜDVÖZÖLJÜK A FELISMERÉST, hogy mások is eljutottak ide..... - miszerint az adatgyűjtés és kimutatások önmagukban nem eredményeznek megtakarításr, következésképpen nem menedzselik az energiafelhasználást CSUPÁN MONITOROZZÁK azt.
A magunk részéről viszont több, mint 8 éve használjuk és alkalmazzuk (velünk együttműködő partnereink nagy megelégedésre, átlagosan 10-30% megtakarítási eredményekkel) az automatikusan és folyamatosan elemző, automatikus döntéseket hozó un. "AKTÍV ENERGIA MENEDZSMENT " rendszereket, melyek automatikusan beavatkoznak, úgy hogy a létesítményben meghatározott komfort paramétereket mindíg a legalacsonyabb energiafelhasználás mellett állítsák elő.
2013-ban pedig amikor ezen lehetőségek fejlesztéséről mások még csak beszéltek, mi már kipróbált működő rendszerünkkel Magyar Termék Nagydíjat nyertünk el, melyet azóta több más szakmai elismerés is követett. /részletesebben itt/
A fentiekből egyértelműen látszik az, amit ma már partnereink is megfogalmaznak, hogy a Mol_Control Kft  ECO-MOD-SYSTEM rendszere messze megelőzi a kortársait (több évvel) ezzel egy jelentős versenyelőnyhöz juttatva azokat akik ezen rendszer bevezetése és napi használata mellett döntenek. Ez a rendszer nem fiktív (ha látom, akkor majd elgondolkozom és módosítok a működtetésen ... stb) elvek és számítások alapján, hanem konkrét meghozott kezelői beavatkozás nélküli döntések és programok következtében MÉRHETŐ megtakarítást hoz felhasználójának. Ami még nagy előny a konkurenseivel szemben, hogy a megtakarítás nem X-éves megtérülés után, hanem azonnal a nulladik időpillanattól jelentkezik a megrendelő/felhasználó "zsebében".

Szerintünk a klasszikus EM rendszer csupán egy adatgyűjtő, és a begyűjtött adatokat megjelenítő rendszer, ami önmagában nem hoz megtakarítást, s minden jelentősebb megtakarítás az elemzések alapján hozott döntés és a döntésből fakadó újabb és újabb kissebb-nagyobb beruházás invesztáció után jöhet létre. 
Ezzel ellentétben szerintünk egy EM rendszer akkor menedzseli az energetikai folyamatokat, HA  minél több helyen eszközöl automatikus beavatkozásokat, ha minél több napi teendőt végez el automatikusan. Ne kellejen mindent elemezni, s egyenként a szükséges utasításokat megadni a rendszernek, Vagy kielemezni az EM rendszer adatait, kimutatásait, s utána heteket, hónapokat igénylő egyeztetéseket folytatni egy külső automatika-épületfelügyelet kivitelezővel, hogy a rendszer programját változtassa meg, majd ezen módosítást minden egyes esetben külön-külön megrendelni PLUSZ DÍJAZÁSÉRT.

Az ECO-MOD-SYSTEM egy olyan rendszer, mely ha bevezetésre kerül egy létesítményben, akkor az energiafelhasználás csökkentéséhez szükséges beavatkozások nagyobb, jelentősebb részét automatikusan végrehajtja. Ezzel pedig a felhasználója energiaoptimalizáló feladatainak 60-70%-át automatiksan végre hajtja.
Rendszerünk segtítségével egy laikus, vagy átlagos műszaki vezető, aki nem rendelkezik energetikusi végzettséggel, egyedül, energetikus alkalmazása nélkül is fokozni képes a rendszere hatékonyságát. Az automatikus beavatkozásokon túl pedig a rendszerünk háttértámogatásaként folyamatos szakmai támogatást kap /elemzések kiértékelés, előterjesztések, kész energiacsökkentő javaslatok/.

Van aki még mindíg az un. "távfelügyeleti megoldásoknál" tart, ami nehézkes (telepített szoftvert, PC-t igényel) , biztonsági kockázatot rejt (be kell engedni egy idegent az informatikai rendszerünkbe) , a DEMO  pedig egy video megtekintésében merül ki. Ezzel szemben rendszerünket szabadon telepített szoftver nélkül, bármely informatikai eszközről ( okostelefon, tablet, PC, okosTV ) használhatja. Rendszerünhöz nem szükséges beengednie senkit informatikai rendszerébe. Akár lakókocsija rendszerinek felügyeletére is alkalmazhatja, egy több országot, akár több földrészt érintő úton, mindíg máshol csatlakozva az internetre ....... nekünk nem kell tudnunk hol található a létesítménye, rendszerünk akkor is 100%-osan működik, funkcionál. A DEMO pedig így néz ki "BELÉPÉS A DEMOBA", próbálja ki (adatok user:demo, passw:demo)

Rendszerünk hatékonysága pedig az előbb említett szemléleteken alapuló rendszereket nem csak ezek miatt múlja felül, hanem azért is mert a megvalósítása alacsonyabb beruházási költséggel kivitelezhető úgy, hogy később a továbblépés rugalmasabb s sokkal több lehetőséget lesz képes a felhasználó igénybe venni, úgy hogy az újabb és újabb beruházást NEM IGÉNYEL. Rendszerünk 3 éve felhő alapon (ECO-MOD-CLOUD SYSTEM) áll megrendelőink és partnereink rendelkezésére. CLOUD rendszerünk bevezetésével pedig partnereink egy FELÜGYELETI RENDSZERT (BMS) - ENERGIA MENEDZSMENT RENDSZERT (EMS) - ÉPÜLETÜZEMELTETÉSI RENDSZERT (FMS) kapnak egyben, s az hogy abból mit és milyen terjedelemben, milyen funkcionális tartalommal használ, bármikor megváltoztathatja. Úgy válogathatja össze az egyes modulokat és funkciókat, mint a TV előfizetése esetén a TV csatornákat. /olvasson erről többet/

Az elmúlt 2,5-3 év mutatói:  CLOUD alapú rendszerrel működő létesítméyn › 190 000m2,  gáz megtakarítás › 120 000m3,   villamos megtakarítás › 17 000 000 kWh,   CO2 kibocsátás csökkentés › 8 000 tonna,   munkaidő megtakarítás/hatékonyság növelés › 18 000 óra.
 
A Mol-Control Kft a fenti kihívásokra egy egészen forradalmi megoldást kínál.
Egy olyan rendszert szeretnénk bemutatni, mely nem csupán a hagyományos energiamenedzsment feladatait látja el, hanem a vállalati hatékonyságot eddig soha nem látott mértékben képes növelni.

ECO-MOD-SYSTEM energiagazdálkodási rendszer felépítése:Amit a mi ECO-MOD-SYSTEM rendszerünk is nyújt, mások rendszereihez hasonlóan (a teljesség igénye nélkül):
-Bármilyen mérőegységgel való kompatibilítás
-Villamos energia fogyasztás nyomonkövetése
-Víz fogyasztás nyomonkövetése
-Gáz fogyasztás nyomonkövetése
-Hűtés/Fűtés fogyasztásának nyomonkövetése
-Páratartalom változás nyomonkövetése
-Megtakarítási lehetőségek kimutatása
-Bármekkora mennyiségű (akár több 10.000) mérőpont/adatpont kezelése
-100%-os iilleszkedési lehetőség bármilyen vállalatirányítási rendszerbe, és a már meglévő intelligens épületfelügyeleti, biztonsági rendszerekhez is.
-Gyártásfelügyelet
-Diagnosztikák/kimutatások készítése, igény szerint rendszeres küldésük emailben/SMS-ben
-Könnyedén testreszabható és továbbfejleszthető az egyedi igényeknek megfelelően
 
DE milyen többletet nyújt a mi rendszerünk az előzőeken túl önnek:
- Teljes gépészeti és/vagy villamos rendszer központi felügyelete, vezérlése és szabályozása
- Hő és füstelvezetők felügyelete
- Hő és füstelvezetés, energetikai funciókra való felhasználás
- Hőmennyiség és villamos fogyasztási adatok(bizonyos esetekben)
- FM feladatok kezelése (létesítmén üzemeltetés, gazdéákodás, bérlői kapcsolatok, hibák, munkalapok, megrendelések ...)
- Ha az automatika lehetőségeit meghaladja a probléma, konkrét utasítások az üzemeltetőnek, karbantartónak
 
Ezen tulajdonságok a következő előnyökkel járnak:
+ Olcsóbb
+ Rugalmasabb
+ Hatékonyabb
+ Széleskörűbb


ECO-MOD-SYSTEM további előnyei:
Rendszerünk komoly segítséget nyújthat az  épületüzemeltetési feladatokban is. Nem kell külső, harmadik féltől vásárolt elszeparált FM szoftvert megvásárolnia, használnia. Ezt a rendszerben is megteheti ezen modul használatával, akár beruházási költség nélkül csupán létesítménye és szervezeti nagyságától függően előfizetéses formában.
Mivel az

Funkciók egyetlen közös rendszerben működnek, érhetők el az ön számára, ez a felépítés olyan előnyöket és hatékonyság növelő működést biztosítanak önnek, mint semmi más ezen a területen.
A rendszerbe csatolt, onnan működtetett berendezések vonatkozáásában a rendszer automatikus üzemeltetés támogatást szolgáltat
-e-rendszernaplót vezet
-ajánlatot kér
-megrendel
-munkaerőgazdálkodást végez és segítséget nyújt vezetők számára
-stb.

Hogyan épül fel egy project megvalósításának menete, tartalomban és időben: