Mol-Control EcoMod Cloud oldal
Mol-Control Facebook oldal Mol-Control YouTube oldal Mol-Control Google+ oldal
Menü:

Energia megtakarítás kalkulátor

Széchenyi Terv


MagyarBrands 2014-2015Energetika

Cégünk rendszeresen végez energetikai felméréseket, nyújt energetikai tanácsadásokat. Több éves tapasztalatunkra alapozva, valamint saját fejlesztéseinkből, valamint a velük elért eredményekből kiindulva, partnereinknek kész megoldásokkal tudunk szolgálni.
 
1

Energetikai felmérésünk eredményeképp megrendelőink a rendszerük kiindulási (felméréskori) állapotának leírását és kiértékelését

2

az optimalizálási pontok meghatározását (épületszerkezet, nyílászárók, gépészet, automatizálás ...)

3

az egyes optimalizálási pontok önmagukban (ha csak egyet valósítunk meg) várható megtakarításának mértékét

4

az egyes optimalizálási pontok önmagukban való rentabilitásának mutatóit

5

az egyes optimalizálási pontok egymásra gyakorolt hatásait

6

a beruházások egyenkénti bekerülési költségeit, akár kivitelezői ajánlatokkal együtt

7

az átalakítás várható megtérülését kimutató számításokat kapják meg


Ma már az épületek használatbavételéhez, és 2012. január elsejétől az ingatlanok adásvételénél is kötelező energetikai tanúsítványt beadni. Ennek elkészítésére szakvizsgával, jogosultsággal és kellő tapasztalattal rendelkezem. Az energetikai tanúsítványt el tudom készíteni meglévő épületre - megbízható tervek vagy helyszíni felmérés alapján -, még a tervezés vagy az építés stádiumában lévő, vagy használatbavételre váró házra egyaránt.

De mi is az az energetikai tanúsítvány? Mit mutat meg, mit tanúsít? És miért fontos egy épület tulajdonosa, üzemeltetője számára?

Manapság, az energiaárak emelkedésével és a klímaváltozás hatásainak erősödésével egyre fontosabbá válik épületeink energetikai minősége is. Talán kevesen tudják, de energiafelhasználásunk - és ezáltal energiaköltségeink - kétötöde épületeinkhez köthető. Ezen belül is a legtöbb energiát az épületek üzemeltetése során használjuk el, és csak viszonylag kis hányadát az építőanyagok előállítása, szállítása és összeépítése, bontása során. A magyarországi klíma mellett a legtöbb forrást a fűtés emészti fel, emellett azonban nem elhanyagolható a melegvízkészítés hőigénye sem. Energiát használunk fel továbbá a világításra, a háztartási gépek működtetésére, és esetenként az épület hűtésére és szellőztetésére is. Nem mehetünk el szó nélkül a berendezéseink által "elszórt", nem hasznosuló energiahányad mellett sem. Ezek a tételek adják ki az épület rezsijét - és ez alapján kiszámítható az is, mennyi CO2-kibocsátással jár az épület üzemeltetése.
Energetikai beruházással, nem csak aktuális kiadásai csökkennek, hanem ingatlanának piaci értéke is nő (lásd: más európai példák konkrétan Ausztria vonatkozásában készített kimutatás)